26 juni 2013

12 månader

Nyfiken kille som undersöker allt.

Älskar dig <3

Påväg mot nya bus ;)


Var ju snart en månad sen Melvin blev ett år men tänkte skriva ner utvecklingen vid 12 månader med, har skrivit lite då och då men inte haft tid att skriva klart förrän nu. Så kul att titta tillbaka på och se vad han lärde sig vid en viss ålder.

Melvin är en väldigt glad och charmig kille som är såå busig med glimten i ögat. Jätteduktig på att krypa och det går så fort när han ser något han vill till. Älskar att gå runt med gåvagnen men blir lite frustrerad av alla hinder här hemma, älskar när vi är ute och går då han kan gå obehindrat med vagnen. Han reser sig snabbt och står även på tå, reser sig nu även till stående utan stöd och står länge själv, dansar och gungar utan stöd men vill inte riktigt ta de där självständiga stegen ännu.

Han äter nu precis samma mat som vi och det med aptit! Han fullkomligen älskar jordgubbar och nu börjar vi fasa ut amningen helt. På sömnfronten sover han nu i egen säng igen men fortfarande inne i vårat sovrum, har dock pratat om att flytta in honom i hans egna rum för att se om sömnen blir bättre för honom då han inte störs av oss. Han vaknar oftast 1-2 gånger på natten men somnar om snabbt igen. Har även börjat sova hela natten ett par nätter. Sover en gång på förmiddagen 1,5-2 timmar och somnar för natten mellan 19-19.30.

Älskar att busa runt, riva ner skor från skohyllan, riva sönder tidningar och dra ut alla köksredskap ur lådorna, klättra upp i soffan och hoppa, så nu får man vara med hela tiden. Om han leker med sina egna leksaker så är den nya briospisen en favorit med alla kastruller och vispar som det går att slamra med, även slå med hammare på sitt "egg tower" är en favorit. När vi är ute så är det plaska i poolen, leka med sand i sandlådan och gunga som är favoritsysselsättningen, gunga och springa runt med gåvagnen kan han göra hur länge som helst.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar