24 januari 2012

Sony Alpha NEX-5N?

Bild lånad från Google.

Jonas och jag har börjat kika lite på en ny kamera, systemkamera denna gång, som kan ta rikigt fina bilder även då det inte är dem bästa ljusförhållandena vid fototillfället. Den "vanliga" digitalkameran vi har nu är jättebra i dagsljus men så fort det ska fotas inne blir fotona gärna åt det grå hållet, vilket är lite tråkigt. Nu har vi hittat en kamera som vi båda gillar, Sony Alpha NEX-5N, en systemkamera som är mycket mindre än de vanliga modellerna men som sägs ta lika bra bilder. Låter ju jättebra. Enda nackdelen med denna kamera, enligt tidningen Bild&Ljud, är att 18-55 mm-zoomen inte är den bästa i kompaktklassen och att man bör ha lite erfarenhet för att få ut kamerans hela potential. Tror inte detta blir något större problem då Jonas farbror är fotograf och kan visa oss dem delar i kameran som vi kommer använda oss av. Känns som att vi kommer ta med denna kamera oftare när den är lite mindre och ligger bra i handen.

Finns ju så många kameror att välja på, någon som har denna Sony eller någon annan systemkamera att rekommendera? Tittar gärna på fler alternativ innan vi bestämmer oss helt, även om det känns som att det kommer bli denna vi väljer. ;)

1 kommentar:

  1. Åhh lyx att ha en fotokunnig i släkten! Kan tipsa om att Canons kameror är kanon (höhö) annars! Många av mina vänner har deras systemkameror och jag är grymt avundsjuk kan jag säga!

    SvaraRadera