11 oktober 2012

Melvins dopdag

Lördagens lilla huvudperson i min famn, som precis fått på sig den 92 år gamla dopklänningen.

Dopet ägde rum i Finspångs slottskapell.

Det där med att få vatten på huvudet var spännande tyckte Melvin.

Melvins faddrar, Jonas bror Anders och min syster Sophie.


Kaffeservetter med Melvins namn och datum för dopet hade jag beställt härifrån.

Vita marsipantårtor med Melvins namn.

Vi bjöd gästerna på fikabuffé

Jag hade bakat cake pops, så enkla att göra och sååå goda.

Alla gäster samlade vid långborden.

Bordet med Melvins alla dopgåvor, visar dessa i ett annat inlägg.

I lördags hade vi dop för Melvin i slottskapellet. En jättefin dag som bjöd på soligt och varmt väder. Melvin var så duktig under ceremonin och verkade tycka att det där med att få vatten på huvudet var väldigt intressant och lite kul till och med. Vår skatt tittade sig intressant runt omkring och log mot prästen mest hela tiden. Han fick namnen Melvin Lars Håkan, Lars efter sin farfar och Håkan efter sin morfar. Duktiga Tina och hennes vän Suz spelade och sjöng Tänk att livet har landat just här, så himla fin låt och dem var så duktiga. Verkligen ett jättestort tack till er Tina!

Efter ceremonin åkte vi vidare mot Mariagården där vi bjöd gästerna på fikabuffé, hade själv bakat cake pops och chokladrutor men de andra bakverken beställde vi från en av mammas assistenters syster, skönt att slippa baka allt själv. Så goda bakverk och fina tårtor hon hade gjort!

Tack än en gång till alla som gjorde Melvins dopdag till en fin och minnesvärd dag. Och ett riktigt stort tack till Melvins faddrar, min syster Sophie och Jonas bror Anders, för allt ni hjälpte till med under dagen. Vad hade vi gjort utan er, Tack!




7 kommentarer:

  1. Äsch då, ;) Vi fick ju t.o.m extra dricks av morfar.. Kul att ni gillade det och ni var så himla duktiga och fina där ni stod så länge, jag är impad! Å Melvinhjärtat!! Åååå, tack för att jag fick sno honom en stund efter ceremonin, aj löööv him! :) /Kram Tina

    SvaraRadera
  2. skönt att allt gick bra :) vad är cake pops?
    ser att ni hade "crazy prällen" med ;) hon är inte riktigt klok tycker jag.... hon kommer och hälsar på nere på Öppna förskolan ibland... Rolig men lite konstig. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst, hon var kanonbra och rolig. Melvin tyckte hon var hur kul som helst och tittade på henne hela tiden ;)
      Cake pops, ja hur ska man förklara, som typ chokladbollar gjorda av kakor och philadelphia som man sedan doppar i choklad i detta fallet. Farligt goda! :)

      Radera
  3. tackar så jätte mycket för receptet på cake popsen..
    är underbart goda..
    Kezia dom är super goda och fulla med kalorier..

    SvaraRadera
    Svar
    1. så lite så :) Ja det är verkligen underbart goda! :)

      Radera