8 mars 2011

Hällefilé i ugn

Igår gjorde jag en jättegod fiskrätt som jag tänkte dela med mig receptet av. Jättegott och superenkelt.

Hällefilé i ugn

Hällefilé, spättafilé, gös eller torskfilér
1/2-1 dl vitt vin
citronpeppar
kavli räkost
3 dl matlagningsgrädde
1 burk skalade räkor i lag.

Börja med att sätta ugnen på 175-200 grader.
Lägg fisken i en smörad ugnsfast form, hälls över vinet, en aning citronpeppar el. svartpeppar.
Ta kavli räkost och bred ut räkosten så att den täcker över hela fisken. (räkosten har så mycket sälta i sig så någon extra saltning behövs inte).
När ugnen har kommit upp i värme sätter du in formen.
När räkosten börjar smälta och rinna ut är det dags att kolla fiskköttet, samtidigt häller du i, i formen ca. 3 dl matlagningsgrädde som får puttra ca. 5-7 minuter för att få en sås till fisken. Lägg även i räkorna. Rätten är klar när räkosten fått en fin gyllenbrun färg. ( om den får färg alldeles för tidigt, lägg så över lite folie) Smaka av såsen och lägg till om så behövs.

Jag gjorde pressad potatis till detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar