13 maj 2013

11 månader

Vår lilla tuffing i sina pilotisar <3

Kul att sitta på pappas axlar, här på promenad i Gamla Linköping.

Sandlådepremiär för lilleman, sand var skojigt att ta och känna på ;)

Nu springer veckorna iväg sådär fort igen! Den 3 maj blev vår lilla solstråle 11 månader, tänk nu är det inte långt kvar till ettårsdagen <3 Vid den här tiden förra året hade jag precis gått hem på mammaledighet och "boade" för fullt här hemma i väntan på lilla M som då låg i magen.

11 månader och testar gränser för fullt! Det har ett par veckor varit en kamp att få på blöja och kläder, och jag har sprungit mig andfådd efter liten som ska göra allt han inte får, detta har i skrivandets stund lugnat ner sig något och nu ligger han iaf still på skötbordet när man ska byta blöja vilket jag är tacksam över. Påklädning däremot är ingen favorit hos lilleman, kryps iväg så fort han får syn på plaggen som ska på ;)

Utvecklingsmässigt har det inte hänt så mycket nytt mer än att han utvecklat sina färdigheter från förra månaden. Han reser sig utan problem och står nu stadigt (är väldigt sällan som han ramlar), kryper fort om attan och har i princip övergett ålandet helt. Kan stå själv ett par sekunder tills han kommer på att han inte håller i något, då blir han rädd och sätter sig ner. Har blivit lättare att lägga på kvällarna igen, äter bra och älskar att utforska världen. Han är otroligt observant och tittar noga på vad vi föräldrar gör för att sedan fundera ut hur man får upp den där dörren eller lådan som är stängd. Han fullkomligt älskar barn och djur och blir alldeles till sig om det går förbi en hund. Gällande språkutvecklingen är det ungefär samma som förra gången, han pekar mycket och vill höra vad saker och ting heter men inga nya ord som kommit ännu, förutom mamma och pappa.

Vi har även haft premiären på öppna förskolan, något som uppskattades av lilleman så nu ska vi gå de få gånger som är kvar nu i maj innan sommaruppehållet börjar i juni.

Nu ska jag passa på att ta en kopp kaffe innan lilleman vaknar. Kram!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar