31 maj 2013

Rabarbersaft!


Saftkokning på G.

Färdig rabarbersaft med smak av sommar!


Tog en liten promenad till mina föräldrar igår och fick med mig en hel påse med rabarber från deras trädgård. Gjorde rabarbersaft på hälften och frös in det som blev över till pajer i sommar.

Gjorde saften efter detta recept som jag hittade inne hos Jennys matblogg (som enligt mig har världens bästa matblogg,  kika in där så hittar ni en massa goda recept och härliga bilder!)

Blir en väldigt god, frisk och söt saft. Tycker den blir godast om man späder den färdiga saften med hälften vatten.

1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)

Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saften ett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kyl sedan saften och häll upp i vackra flaskor.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar