18 maj 2011

Inte som man tänkt sig

Kika lite på ett hus igår som vi blev jättesugna på, var på banken idag och fick avslag, för från och med oktober förra året så får man ju inte låna några pengar om man inte har sparat ihop till kontantinsatsen som är på 15% av lånebeloppet. I vårat fall 200 000:- som vi alltså inte har hunnit få ihop än. Hade vi haft dem hade det inte varit några problem att få låna enligt bolånekalkylen vi gjorde. Så det blev inget hus, men nu vet man ju vad som gäller, får försöka spara ihop nu och börja leta hus igen om ett år. Så tänk på detta ni som går i hustankar, att ha hela kontantinsatsen redan sparad för nu får man inte längre ta något separat lån på denna som man kunde göra tidigare...nu har den största besvikelsen lagt sig efter beskedet, får helt enkelt gilla läget och börja spara lite mer. Har ju en massa annat inplanerat att se fram emot istället.

*på lördag; sminkning på make up store och eventuell grillkväll hos Henke.
*nästa vecka är det marknad och födelsedagsfirande.
*veckan därpå är en grillfest med avdelningen inbokad. Kul!
*På fredagen den 3 juni ska jag klippa och färga håret och de 5:e är det först hårdträning med Sofia Eklunds boxtränare och därefter på kvällen är ju siemenskonserten i slottsparken-hoppas den lever upp till förväntningarna. :)
+ att vi har en resa till Eric och Carola inbokad och en liten tripp till Göteborg med då vi ska se när Anders tävlar, blir väl en liten sväng på Lisseberg med när vi ändå är där.

Nu ska jag bara tjura lite till över lånebeskedet med massa chis framför TV:n, sen är det bra. ;)

4 kommentarer:

  1. Usch vad trist för er... Jävla skitregler det där med handpenningen tycker jag.. Det är precis som om dom inte vill att folk ska köpa hus. Men vi får hoppas att det återgår till det gamla inom en snar framtid. Fika snart? Jag kan alla dagar nästa vecka så välj en dag och kom ;) Kramar

    SvaraRadera
  2. ni kan inte hitta ett billigare hus så ni inte behöver spara lika mycket pengar då? ja tjura med godis gör man rätt i hehehe ;)

    SvaraRadera
  3. Usch vilken besvikelse! :/ Men som sagt, det är bara att bita i det sura äpplet o ta nya tag, förhoppningsvis dyker det upp fler hus vid rätt tillfälle =)

    SvaraRadera
  4. Jessica: absolut du kan väl höra av dig när Alexander är frisk igen.
    Ja det dyker nog upp ett vid rätt tillfälle hoppas vi. Var ett väldigt bra pris på ett lagom hus relativt centralt. Men men bara att börja spara mer;)

    SvaraRadera