3 november 2012

5 månader

Bilden tagen i fredags när lilleman testade sin nya matstol för första gången. Nu väntar vi bara på att dynan jag beställt till stolen ska komma på posten.


Hmmm, intressant detta ;)

Idag blir min lilla älskling 5 månader. Det firade han med att sova hela natten utan att vakna en endaste gång! Somnade kl. 19:00 och sov sedan i sin säng till 07:30. Så duktig, och mamman är därmed också riktigt utvilad. Detta är säkerligen inte någon vana han kommer börja med, även om det är mycket önskvärt. Men jag tänker njuta av detta hela dagen och att hoppas på fler -sova hela natten- nätter kan man ju alltid göra. ;)

Melvin är nu vid fem månader riktigt med i allt som händer, han tycker mycket om att ligga på magen på sin lekmatta och undersöka sina saker. Han stoppar precis allt i munnen, om det inte är leksaker  är det alltid ett par fingrar eller hela handen det smaskas på. Använder fortfarande nappen litegrann vid läggdags men den börjar så sakteliga bli utbytt mot den goda tummen. ;)

Det där med att vända sig är inte någon riktig hit verkar det som. Melvin är helt enkelt nöjd vare sig han ligger på rygg eller mage, kan ibland tänka sig att vända sig om han ligger i stora sängen.  Dock börjar han göra lite krypförsök nu, upp med rumpan i vädret och försöker ta sig frammåt, dock klarar han inte att hålla upp överkroppen samtidigt riktigt ännu men om ett par veckor kanske? :) Sitta helt själv klarar han i ungefär 10-15 sekunder, han verkar ha styrkan att hålla sig uppe ett litet tag men inte fått in balansen riktigt än.

Han "pratar" mycket, smackar och testar sig fram för att se vilka ljud han kan åstadkomma. Är nästan jämt glad om han inte är hungrig eller trött, en riktig liten charmör och man kan inte bli mer än glad när man är i hans sällskap. Min lilla älskling. <3

Än har han inte fått testa någon ny smakupplevelse mer än min mjölk, men nästa vecka när pappa är hemma på lunchen ska vi för första gången testa lite potatispuré eller lite gröt. Blir spännande att se reaktionen på detta. På måndag ska vi även till BVC för vaccination nummer två och vägning och mätning. Tror själv på att han dragit iväg mer på längden denna gång än på vikten men vi får se, gissar på att han väger strax över 9 kg och är runt 72 cm lång. Får se på måndag hur det ser ut. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar