21 november 2012

Jullängtan och äkta vänskap.


Bild från förra årets jul i gamla lägenheten.


Har fått sådan vansinnig jullängtan senaste dagarna. Börja slå in julklappar, adventspiffa, lyssna på julmusik, äta årets första pepparkakor, dricka glögg och julmust. Alla juliga dofter från lussebullsbak, julgodistillverkning och från julskinkan i ugnen, doften av julgran, julkänslan...ja ni hör. ;)

Är ju dock inte allt för lång tid kvar till första advent nu, ska försöka hinna med att rota fram julsakerna i källarförrådet i morgon när Jonas är hemma och gå igenom vad jag har och vad som behöver uppdateras. Har alldeles för mycket julsaker egentligen men som jag inte använder, så nu när jag ändå håller på att rensa här hemma kan jag lika gärna rensa i jullådorna också, så det finns plats för nya julfavoriter istället.

I morgon blir det förmiddagsfika med mamma, då kommer mammas fina vän Barbro och ska få träffa Melvin för första gången. Barbro är verkligen en sann vän, hon har funnits där och hälsat på mamma nästintill varje torsdag i alla dessa år sedan hjärnblödningen hon fick 2005. Barbro hälsade på när hon låg i respirator på sjukhuset i flera veckor, när hon låg på sjukhuset och inte visste vem någon var, när hon bara stirrade upp i taket i flera år, när hon sakta började komma tillbaka och lärde sig prata på nytt, använda händerna. Under mammas värsta stunder, under alla år av hennes kamp till att komma dit hon är idag, när andra inte orkat längre, så har Barbro alltid funnits där. Verkligen en äkta och sann vän!

6 kommentarer:

  1. sådana vänner får man hoppas att man har!

    SvaraRadera
  2. Åh vad fint av Barbro! :)
    Jag började mumla om att börja kolla i jullådorna förra helgen för att se vad man har, men NÅGON tyckte att det var liiite väl tidigt. Ahh männen förstår inte planering! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, nej inte sån planering iaf ;P

      Radera
  3. Barbro är bäst i världen! <3 /Tina

    SvaraRadera