22 september 2015

Mot Norrköping och Vrinnevi!

Såhär glada är vi ikväll, för i morgon åker vi mot Vrinnevi! Nästan hemma, inte riktigt än pga bakterien, men nästan.

Proverna igår visade på stt hon hade bakterie clostridier men inga toxinbildande, så det var skönt. Clostridier finns ofta, och särskilt på spädbarn, naturligt i tarmen. Men när de egna goda bakterierna slås ut (som vid antibiotikabehandling) så kan denna bakterie växa till sig och bilda toxin som inte är så bra. Men det var lugnt ännu med det, som tur var.

Idag har vi tagit nya prover (crp) och salter i kroppen och så även gjort ultraljud på hjärtat. Det såg bra ut, inga spår av infektion eller liknande. Hon har fortfarande två små hål i väggen mellan kamrarna, men det tror de kommer växa igen av sig självt med tiden och de är dessutom så små då de påverkar henne inte. Sen har även mitralisklaffen, som sitter mellan vänster kammare och förmak, börjat läcka efter operationen pga ökat tryck på den nu när blodet går rätt väg. Nu läcker den måttligt så fortsätter det så kommer hon inte bli påverkad, men blir det mer läckage så kanske det behöver åtgärdas senare. Vi hoppas dock på att även den rättar till sig när vänster kammare återgår till sin normala storlek. Läkarna ska hålla lite extra koll på den nu i framtiden på kontrollerna. Även medicin sattes in idag för att sänka blodtrycket lite så det blir mindre tryck på klaffen, får se hur länge hon går på den sen.

Vi tog även nya blodprover på salter i blodet och crp. De såg bra ut och infektionsvärdet ligger nu nere på 21. Hon har ikväll fått byta antibiotika igen då det är en riktig liten elaking till bakterie hon fått i blodet, antibiotikan har tagit men inte så mycket de velat. 

Så nu blir vi flyttade till vrinnevi i morgon och avslutar antibiotikabehandlingen där eftersom hon får antibiotikan intravenöst. Även om vi fortfarande kommer vara inlagda ett tag så är det superskönt att få komma till hemmaplan. Nu hoppas vi bara att allt flyter på jättebra och att vi slipper fler obehagliga överraskningar.

Kram

2 kommentarer:

  1. Lilla gumman 💕
    Nu hoppas vi verkligen att det räcker för henne med otäckheter.
    Varmt välkomna hemåt igen.
    Kramar ❤️

    SvaraRadera